Priča o Textile house odeći

Da li ste se ikada zapitali kojim putem dolazi Textile house odeća u naše radnje?Hajde da saznamo zajedno.

Textile house kupuje odeću u velikim količinama iz svih zemalja Zapadne Evrope. Nakon toga , tekstil se sortira na našim automatskim linijama, u najsavremenijem centru za sortiranje odeće u centralnoj Evropi. Ovo sve nam omogućava brzo i efikasno sortiranje tekstila i ostalih materijala.
Ako ste se upravo zapitali o kojoj količini tekstila je reč, u pitanju je 17 miliona tona kilograma sortiranog tekstila godišnje, što znači da na dnevnom nivou presortiramo 75 tona tekstila.

 

I ako sve ovo zvuči puno , ipak smo mi samo mala kap u moru tekstila koji se baca , a proizvodi se svake godine iz dana u dan.

Hajde da se vratimo na priču o našoj odeći. Kada je tekstil bezbedno transportovan na trake za sortiranje 200 sortera preuzima dalju manipulaciju.
Ceo proces je veoma precizan i zahtevan i zbog toga naši sorteri bivaju veoma dobro obučeni, kako bi mogli da odrede kvalitet artikla i njegovu dalju putanju u samo nekoliko sekundi.

Da li će artikal ići dalje u naše radnje ili na reciklažu zavisi od naših dobro obučenih sortera.

 

Čak i ako je artikal selektovan za dalje plasiranje u radnje, do same radnje on prolazi još nekoliko rundi sortiranja.

 

Svi artikli koje možete pronaći u našim maloprodajama su prošli kontrolu od 2-6 pari ruku. Nama je veoma važno da naši potrošači dobiju najbolje.

Nakon što je odeća prošla nekoliko procesa sortiranja, tako spremna se dalje distribuira ka radnjama gde se sprema od strane zaposlenih za naše potrošače.
Odeća koja odgovara Vintage radnjama je u malom procentu u odnosu na celu kolčinu sa kojom raspolažemo i koju plasiramo.

Odeća koja nije prošla kriterijume tokom sortiranja da bi završila u radnjama ( 60% od količine koju dobijamo ) se dalje pakuje i šalje na reciklažu.

Recikliranje definitivno nije najlakši put , ali je to put koji smo izabrali i kojim se ponosimo.

Hajde da damo odeći drugu šansu zajedno! ♥